Topfavoriet Iljo Keisse geeft zich nog niet gewonnen in Gentse Zesdaagse: “We zitten op schema”
Foto: GEERT TRESIGNIE

Met Elia Viviani staat Iljo Keisse vlak voor de vierde nacht van de Gentse Zesdaagse als vierde geklasseerd, op één ronde van de leiders Jasper De Buyst/Tosh Van der Sande. Met nog drie dagen voor de boeg gaat de ‘Keizer van ‘t Kuipke’ met de Italiaan Viviani resoluut op jacht naar zijn zevende eindzege in de Zesdaagse van Gent.

LEES OOK. Wat hebben we al geleerd na drie avonden op Gentse Zesdaagse? Spanning, aflossing van de wacht en een oud zeer

“Het was jammer dat de tweede ploegkoers donderdagnacht werd stilgelegd door een valpartij. Dat was ergens logisch, maar het klassement kreeg daardoor een rare wending. Dat is jammer. We staan hierdoor een ronde achter op de rest, maar qua punten zit het dan wel weer goed”, aldus Keisse.

Er waren voor aanvang van de Gentse Zesdaagse wat vraagtekens omtrent de fysieke paraatheid van Viviani.

“Viviani is goed. Dinsdag, tijdens de openingsavond, liep het direct zoals het hoorde. Woensdag maakten we een klein dipje mee, maar nu is alles opnieuw zoals het hoort”, vervolgt Keisse. “Elia is op een andere manier naar Gent gekomen in vergelijking met vorige edities. Wij hebben samen één doel en dat is deze Zesdaagse winnen. In de tijdritten verliezen we steeds wat punten op de rest. Vandaar dat we dan iets meer inzetten op de andere nevennummers. Gisteren ging ik in de puntenkoers vol door. Ik wou de benen, na een mindere dag, eens testen. Ik moet zeggen, ik was vlug tevreden. Het was in orde. We moeten echter punten blijven sprokkelen. Kenny De Ketele met Robbe Ghys staan slechts vier punten achter ons. Dat is dus niet veel”.

Zoals verwacht voor aanvang van de Zesdaagse zou het een spannende editie worden met verschillende teams die aan elkaar gewaagd zijn. “Er breken nu belangrijke dagen aan. De laatste drie, de zwaarste dagen ook. Daarin worden de puzzelstukken gelegd. We zitten op schema, maar mogen echt geen enkel zwak moment kennen. Een offday is sowieso fataal. Ik heb er echter wel een goed oog in. Zondag wil ik meedoen voor de eindzege”, besluit Keisse.