Verdachte kotmoord in Kortrijk beweert onschuldig te zijn
Rouwenden bij een van de slachtoffers van de kotmoord. Foto: Inge Kinnet

De verdachte van de dubbele moord in een studentenhuis in Kortrijk heeft na lang stilzwijgen aan de speurders verklaard dat hij onschuldig is. Het parket gelooft hem niet.

Anderhalve maand geleden werd Kortrijk opgeschrikt door een dubbele moord. Op 1 oktober werden een Afghaanse man van 18 jaar (Jamshidi) en zijn vriendin van Russische origine (Youlia) dood aangetroffen in een studentenhuis in het centrum van de stad. Ze waren allebei omgebracht met verschillende messteken.

Al snel werd Mohammed M. (20) opgepakt. De Russische Youlia was een ex-vriendin van hem.

Anderhalve maand lang heeft hij gezwegen tegenover het gerecht. Sinds de dubbele moord in het studentenkot ontdekt werd en hij als hoofdverdachte werd opgepakt, beriep de jonge Afghaan zich op zijn zwijgrecht. Tot deze week. Afgelopen woensdag is M. een hele dag ondervraagd door de speurders, nadat hij zelf had aangegeven dat hij eindelijk wilde praten.

Hij beweert dat Jamshidi zijn vriendin Youlia had gedood. Volgens M. ontdekte hij dat en werd hij daarna aangevallen door Jamshidi. Dat hij Jamshidi daarbij in een vechtpartij neerstak, was volgens hem louter zelfverdediging.

‘De vaststellingen van het labo en van de wetsdokter spreken deze versie van de feiten echter tegen’, laat het parket weten. Het verwijst naar het sporenonderzoek dat op de plek van de misdaad gebeurd is, onder meer op de bloedsporen. ‘Uit dat onderzoek blijkt dat de verdachte beide personen heeft gedood. De vaststellingen van de wetsdokter en het lab zijn klaar en duidelijk. Hij is verantwoordelijk voor de beide overlijdens.’