Toon Aerts wil in Tabor leidersplaats in Wereldbeker verdedigen: “Hier wil ik goed scoren”
Foto: Photo News

Na drie wereldbekermanches, twee in Amerika en één in het Zwitserse Bern, trekken de veldrijders zaterdag naar het Tsjechische Tabor. Toon Aerts leidt momenteel het klassement met 225 punten, Wout van Aert volgt als tweede met 210 punten.

De vorige manche in de wereldbeker, in Bern, kwam op naam van Mathieu van der Poel, die het haalde voor Wout van Aert en Toon Aerts. Zoals bekend paste de Nederlander voor de wereldbekers in de Verenigde Staten en speelt hij dus dus geen rol meer in het klassement. Een zege levert weliswaar 80 punten op, de kans dat hij deze achterstand nog inhaalt lijkt onbestaande.

Dus leidt Toon Aerts de dans na zijn zeges in Iowa en Waterloo en zijn derde plaats in Bern. “Dit is een klassement dat ik wil verdedigen”, aldus de Telenet Fidea Lion die ook in de DVV Verzekeringen Trofee aan de leiding staat. “Vooral in Tabor wil ik goed scoren, in Koksijde wordt het zaak om de schade te beperken”, vertelde hij zondag na de Superprestige in Gavere waar hij tweede werd.

Bij de dames leidt Marianne Vos in het klassement, na zeges in Bern en Iowa, maar is de Nederlandse niet van de partij in Tabor. De zevenvoudige wereldkampioene in het veld laste na het EK in Rosmalen immers een pauze in en keert pas terug in Koksijde op 25 november. Sanne Cant staat tweede, met 68 punten achterstand, de Amerikaanse Kaitlin Keough, die de wereldbeker won in Iowa, derde met 71 punten achterstand.

Seizoensrevelatie Kim Van de Steene is er niet bij in Tsjechië. De winnares in Boom en op de Koppenberg past voor lange verplaatsingen en maakt de reis, 950 km ver, naar Tabor niet, zoals ze dat ook niet deed voor de vorige wereldbekers. Het is ongetwijfeld een voordeel richting de derde manche van de DVV Verzekeringen Trofee die zondag plaatsvindt in Hamme.