Cultheld Wayne Rooney krijgt staande ovatie bij zijn 120ste en laatste optreden voor Engeland
Foto: AFP

Wayne Rooney (33) zal nooit nog spelen voor het nationale elftal van Engeland. De voormalige kapitein van de Three Lions, momenteel aan de slag in de VS, kreeg op Wembley een passend afscheid in de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten. Engeland won (3-0), Rooney mocht na een uur zijn opwachting maken. Het werd een pakkend afscheid.

De Engelsen haalden het met ruime cijfers (3-0) maar daar was het vanavond niet om te doen. Wayne Rooney, al enige tijd international af, kreeg de kans om waardig afscheid te nemen van het Engelse publiek met zijn 120ste en laatste interland.

Cultheld Wayne Rooney krijgt staande ovatie bij zijn 120ste en laatste optreden voor Engeland
Voor de wedstrijd met de kids op het veld. Foto: EPA-EFE

Jonkies Lingard (25’) en Alexander-Arnold (27’) hadden Engeland al op een 2-0 voorsprong gezet toen Rooney op het uur mocht invallen. Getooid met de aanvoerdersband en het rugnummer 10 mocht de Engelse cultheld al voor de aftrap de nodige honneurs waarnemen, maar vooral het applaus van de supporters bezorgde elke voetbalfan kippenvel. Bondscoach Gareth Southgate gunde de 33-jarige Rooney voor het afscheid zijn 120ste cap, de vorige dateerde al van twee jaar geleden. Enkel doelman Peter Shilton (125 caps) verzamelde er meer voor de Three Lions. De topschutter van Engeland (met 53 doelpunten) scoorde in zijn uitzwaaiwedstrijd zelf niet meer, maar zag debutant Willson (77.) wel de 3-0 eindstand vastleggen.

De Engelsen tanken zo vertrouwen voor het duel van zondag tegen Kroatië met de groepswinst in poule 4 van de Nations League als inzet.