Vrienschappelijk voetbal: Duitsland maakt brandhout van makke Russen en redt zo de huid van Löw
Foto: Photo News

Er stonden vanavond ook enkele vriendschappelijke interlands op het programma. Er werd uitgekeken naar het bezoek van Rusland bij Duitsland. De thuisploeg haalde het met ruime cijfers (3-0) met onder anderen het eerste doelpunt van Leroy Sané in dienst van de Mannschaft.

Na een tegenvallend WK en enkele troosteloze interlands na het WK stond de positie van bondscoach Low nog altijd ter discussie. Het antwoord van zijn spelers mocht er wezen, ook al dankzij het makke optreden van de Russen.

Leroy Sané, door Low nog uit de WK-selectie gelaten, bedankte voor het vertrouwen en trapte al vroeg de 1-0 van dichtbij tegen de touwen. Het Duitse zelfvertrouwen ging met een ruk de hoogte in en dat leidde nog voor de rust tot een ruime marge. Suele en Gnabry zorgden voor de bijkomende treffers. De score verandere na de pauze niet meer, tot ontgoocheling van het Duitse publiek.

LEES OOK. Cultheld Wayne Rooney krijgt staande ovatie bij zijn 120ste en laatste optreden voor Engeland

De Ierse derby eindigde in Dublin op een doelpuntenloos gelijkspel, Tsjechië boekte een zuinige winst (0-1) op het veld van het zwalpende Polen.