Okapi Aalstar legt Amerikaan Cade Davis vast

Okapi Aalstar heeft zich versterkt met de Amerikaan Cade Davis. De dertigjarige shooting guard wordt gehaald als vervanger voor zijn landgenoot Mike Laster, wiens contract begin deze week ontbonden werd. Dat maakte Aalstar donderdag bekend.

Davis genoot zijn opleiding in Oklahoma College, waar hij ploegmaat was van NBA All-Star Blake Griffin. De shooting guard schopte het niet tot de NBA, maar deed in Europa veel ervaring op. Zo speelde hij sinds 2011 achtereenvolgens in Macedonië (Skopje), Griekenland (Nea Kifisia), Finland (Karhu), Italië (Chieti) en Cyprus. Met Keravnos Nicosia werkte hij vorig seizoen nog de voorrondes van de Champions League af.

“Davis is dus een ervaren rot die het jonge Aalstar naar betere tijden moet leiden”, aldus Aalstar. De Ajuinen kennen een matige seizoenstart en verloren vijf van hun zeven duels in de Euromillions Basket League.

Rookie Mike Laster betaalt voor dat slecht begin het gelag. “Inzet en een professionele attitude waren steeds aanwezig, maar Mike kon zich niet doordrukken. Gezien de huidige sportieve resultaten moet de club oplossingen zoeken in het belang van het team en die resultaten”, verklaarde Aalstar de contractontbinding. (belga)