Waasland-Beveren is op zoek naar nieuwe coach maar is “financieel gezond”: ruim 3 miljoen euro winst
Foto: Photo News

Waasland-Beveren is op zoek naar een nieuwe coach na het ontslag van Yannick Ferrera. Maar de club benadrukt dat het in het seizoen 2017-2018 een geconsolideerde winst boekte van 3,2 miljoen euro. “Onze club is financieel gezond en het eigen vermogen is meer dan hersteld”, maakten de Waaslanders donderdag bekend via hun website.

De uitgaande transfers van Ibrahima Seck (naar KRC Genk) en Ryoto Morioka (naar RSC Anderlecht) tijdens de wintermercato hebben Waasland-Beveren duidelijk geen windeieren gelegd. “Onze club is financieel gezond en het eigen vermogen is meer dan hersteld”, klinkt het. “Het geconsolideerd eigen vermogen bedraagt 2.998.640 euro. De geconsolideerde winst na belasting bedraagt 3.219.233 euro.”

Op 9 oktober vond de jaarlijkse algemene vergadering van de aandeelhouders van Waasland-Beveren plaats. De raad van bestuur vroeg en kreeg de kwijting voor het gevoerde beleid. Aangezien de structuur van de club bestaat uit een vzw en een cvba wordt gekozen om geconsolideerde cijfers publiek te maken.