Topvrouw Victoria’s Secret stopt ermee
Jan Singer stapt op bij Victoria’s Secret Foto: AFP

Jan Singer, ceo van Victoria’s Secret, stapt op. Dat schrijven de Amerikaanse media. Ze kon in haar twee jaar aan de top van het lingeriebedrijf niet de verhoopte resultaten behalen.

Singer stond voor een ‘fast-fashion’ model, met een voortdurend veranderende collectie. Ze was voordien topvrouw bij Spanx, ook een lingeriemerk, en stond tien jaar aan de top bij Nike.

Topvrouw Victoria’s Secret stopt ermee
Jan Singer Foto: AFP

Victoria’s Secret heeft al langer moeilijkheden met de veranderende markt. Het bedrijf is de grootste verkoper van dameslingerie in de Verenigde Staten, goed voor een jaarlijkse omzet van meer dan vier miljard dollar (of 3,5 miljard euro). Toch kampt het merk met een imagoprobleem, en dat laat zich voelen in de cijfers. De voorbije twee jaar kon het bedrijf maar in één kwartaal positieve cijfers voorleggen. Volgens critici houdt het bedrijf niet genoeg rekening met de veranderende markt en de verschillende maten en vormen van vrouwen.

Eerder zei de marketingbaas dat plussizemodellen en transgenders niet thuishoren in de shows van Victoria’s Secret, omdat ze ‘de fantasie’ zouden doorbreken. Later bood hij na hevig protest zijn excuses aan. ‘Mijn opmerking schoot in het verkeerde keelgat’, klonk het op Twitter. ‘We hebben al vaker transgendermodellen uitgenodigd op castings. Maar, net als vele anderen, haalden ze het niet. Het gaat niet om gender.’