Charleroi walst over Istanboel en houdt uitzicht op tweede ronde in FIBA Europe Cup
Coach Bryan Lynch Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Charleroi heeft op de vijfde van zes speeldagen in de FIBA Europe Cup met ruime 92-45 cijfers van het Turkse BBSK Istanboel gewonnen. De Carolo’s moeten dinsdag winnen in het Nederlandse Groningen om nog kans te maken op een plaats in de tweede ronde.

Na een blitzstart van Charleroi stond het al 15-0 na enkele minuten, en de Turken zouden nooit meer terug in de wedstrijd komen. Na het eerste kwart stond het 28-5, bij de rust 48-14. Istanboel begon daarna ietsje beter te basketten, maar fel terugkeren zat er niet in. Bij het ingaan van het laatste kwart stond het 69-30, aan het eind 92-45.

Doriant Marchant en Quincy Ford maakten ieder 12 punten, maar de absolute uitblinker van Charleroi werd Matt Mobley, met 18 punten. Voor de ploeg van coach Bryan Lynch was het de derde zege in vijf wedstrijden. Istanboel kon nog niet winnen en is uitgeschakeld. Ook voor Charleroi ziet het er benauwd uit. Het moet dinsdag winnen op bezoek bij het Nederlandse Groningen én Istanboel moet winnen tegen de landgenoten van Pinar Karsikaya. (belga)