Een kijkje in het leven van prins Charles
Prins Charles en zijn bruid Diana Foto: Photo News
Vanavond laat de koninklijke familie in de kaarten kijken naar aanleiding van de verjaardag van prins Charles. Daarnaast kan u ook het vervolg van The Handmaid’s Tale bekijken, of afstemmen op de klassieker: The Shawshank Redemption. Of kijk een bekroonde animatiefilm, het is een wat anders.

1 PRINCE, SON AND HEIR: CHARLES AT 70

Eén 21u30 - 22u15

Documentairemaker John Bridcut volgde de prins van Wales een jaar lang voor en achter de schermen, zowel thuis als in het buitenland. Daarnaast sprak hij voor dit portret ook met de mensen die Charles het beste kennen, onder anderen met de Hertogin van Cornwall en met Charles' zonen: de hertogen van Cambridge en Sussex.

 

2 THE SHAWSHANK REDEMPTION

Caz 20.40-23.05 uur

Onverslijtbare klassieker, dit gevangenisdrama met Tim Robbins en Morgan Freeman. Naar een atypisch kortverhaal van suspensekoning Stephen King. De prachtige boom waaronder Freeman zijn redding vindt, is intussen omgehakt wegens ziek. Zo gaat dat in het leven.

3 THE HANDMAID’S TALE

Canvas 21.20-23.15 uur

We blijven kijken, al kan het tweede seizoen niet tippen aan het eerste. Na vier afleveringen kunnen we alleen nog maar gewagen van een ontsnappingspoging die mislukt. Begint vanavond in aflevering vijf alles dan gewoon opnieuw? Zo gaat dat in het leven.

4 THE RED TURTLE

Arte 20.55-22.15 uur

Ontroerende, bekroonde Frans-Japans-Belgische animatiefilm over een man die aanspoelt op een onbewoond eiland en er niet meer af mag van een rode schildpad. Uiteindelijk vindt hij er toch het geluk. Zo gaat dat in het leven.