Na Meghan Markle kleedt Stella McCartney nu ook andere bruidjes
Foto: stella mccartney

Ze had het al aangekondigd, en nu is de eerste bruidscollectie van Stella McCartney ook een feit. Zeventien silhouetten, waaronder een gelijkaardig ontwerp als wat de hertogin van Sussex droeg op haar trouwdag.

Stella McCartney, die eerder dit jaar haar bedrijf opnieuw volledig in eigen handen kreeg nadat ze het aandeel van Kering terugkocht, had na het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle al aangekondigd dat ze een eigen bruidscollectie zou uitbrengen.

Die heeft nu ook vorm gekregen: onder de naam ‘Made with love’ kunnen aanstaande bruidjes kiezen tussen onder meer een kanten jumpsuit en een wit pak, maar ook een halterjurk die heel erg goed lijkt op het ontwerp dat Meghan droeg op haar avondfeest.

McCartney wilde naar eigen zeggen voor ieders persoonlijkheid iets ontwerpen. ‘Bij het ontwerpen van deze collectie heb ik enkele klassieke stukken herwerkt voor de moderne bruid. Het was belangrijk voor mij dat ook deze collectie de kernwaarden van mijn modelabel zou belichamen’, vertelt de ontwerpster aan Vogue.

En dat betekent niet alleen gemaakt van ecologische stoffen, maar ook met het doel om het kledingstuk vaker dan één keer te dragen.