Max Verstappen Foto: Red Bull Racing
Volgens Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, is Max Verstappen op het vlak van het onder controle houden van zijn emoties nog steeds niet volwassen genoeg.

"Het incident met Ocon was verschrikkelijk," aldus Ross Brawn tijdens zijn mediabriefing na de race. "Max ventileerde zijn frustraties nadien in het parc fermé en maakte ook fysiek contact met Ocon."

"Het was geen stichtend voorbeeld. De reactie van Verstappen was te begrijpen maar niet te rechtvaardigen."

De Nederlander kreeg voor de aanvaring met Ocon een maatschappelijke werkstraf van de FIA. Ross Brawn meent dat het incident aantoont dat Max Verstappen op dat vlak nog niet 'volwassen' genoeg is en zijn emoties nog niet onder controle heeft.

"Hij kan zijn emoties op zo'n moment nog niet voldoende onder controle houden. Het is een essentiële volgende stap die hij moet zien te zetten," aldus Brawn. "Dat gezegd zijnde mogen we echter niet vergeten dat hij nog zeer jong is."

"Ook al viel zijn actie niet te rechtvaardigen, toch begrijpen we allemaal zijn frustraties na de aanrijding en vervolgens na de race."

"Ik ben er zeker van dat Max zal leren van wat zich allemaal heeft voorgedaan, inclusief de bestraffing die hij heeft gekregen. Het zal bijdragen aan zijn ontwikkeling als rijder en vooral ook als man."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: