Laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ komt uit in april
Foto: ISOPIX

De populaire televisieserie Game of Thrones brengt in april het achtste en laatste seizoen uit. Dat meldt de Amerikaanse zender HBO op Twitter.

Programmabaas Casey Bloys liet eerder al weten dat het laatste seizoen te zien zou zijn in de eerste helft van 2019. Op de precieze datum is het nog even wachten, maar HBO meldt dat fans de release in april mogen verwachten.

Het laatste seizoen zal slechts zes afleveringen tellen, in plaats van de gebruikelijke tien. Elke aflevering zal wel ongeveer even lang zijn als een film. De verwachtingen zijn hooggespannen, zeker nadat een nota lekte van de eerste regieassistent aan de crew. Daarin bedankte hij de acteurs, die 55 opeenvolgende nachten gewerkt hebben aan één aflevering. 

‘Wanneer tientallen miljoenen mensen in de wereld deze aflevering over een jaar bekijken, zullen ze niet weten hoe hard jullie gewerkt hebben. Het zal hen niet kunnen schelen hoe moe jullie waren of hoe moeilijk het was om jullie werk te doen in de vrieskou. Ze zullen gewoon begrijpen dat ze naar iets kijken dat nog nooit eerder vertoond werd. En dat hebben ze aan jullie te danken', stond er te lezen.

Game of Thrones is enorm populair en was in 2018 genomineerd voor 22 Emmy Awards, en won er uiteindelijk negen.

Het einde van de populaire franchise is dus in zicht. Maar HBO werkt ondertussen aan een prequel van Game of Thrones, dat zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen in Westeros afspeelt. De opnames zullen begin 2019 starten.