Memoires Michelle Obama meteen op één in bestsellerlijst
Foto: EPA-EFE

Het boek van de voormalige First Lady Michelle Obama, was meteen goed voor een recordverkoop. Het boek ligt sinds dinsdag Amerikaanse boekenwinkels.

Onder de titel ‘Becoming’ (Worden) beschrijft de 54-jarige echtgenote van ex-president Barack Obama haar groei van kind in de slechte buurt van Chicago tot ster in het Witte Huis. Michelle Obama had al in 2009 een boek laten verschijnen met de titel ‘In Her Own Words’ over haar rol als First Lady, en in 2012 zag een boek over gezonde voeding van haar hand het licht.

Het nieuwe boek telt 421 bladzijden en is geïllustreerd met vele kiekjes uit het familiealbum. Ze benadrukt in het boek dat ze van nature geen grote interesse voor politiek heeft, maar haar beschrijvingen geven toch een goeie inkijk van hoe ze de verkiezing van Donald Trump als opvolger van haar man beleefd heeft. ‘First Lady zijn is niet eens een officiële functie in dit land’, schrijft Obama, maar ze geeft toe dat die functie haar een platform heeft gegeven om dingen die haar na aan het hart liggen, naar voren te brengen.

Michelle Obama heeft de voorbije dagen heel wat mediaoptredens gedaan om promotie te maken voor het boek. Uitgever Crown loste op voorhand al wat weetjes uit het boek, zoals over het miskraam dat Michelle Obama te verwerken had, over de relatietherapie met haar man en het feit dat beide dochters ivf-baby’s zijn.