Vincent Kompany doet oproep voor BENE-Liga: ‘Ik snap niet waarom ze dat niet doen’
Foto: GMAX AGENCY

Naar aanleiding van de geruchten over de oprichting van de prestigieuze ‘Super League’, doet Vincent Kompany een oproep voor een BENE-Liga. Een competitie met de beste ploegen van België en Nederland moet het niveau opkrikken en zo de kloof met de top weer kleiner maken.

‘Het is belachelijk dat we vandaag nog spreken van Anderlecht, Brugge en Standard die competitief het gevoel hebben dat ze niet kunnen meedoen met Barcelona en Real Madrid’, vertelde Kompany bij de VRT. ‘Uiteraard is dat zo, de markt waarin die gasten zich bevinden is veel groter. Dus ik snap niet dat landen zoals België en Nederland niet samengaan in een grotere competitie, waar er veel meer kans is om Europese topploegen in te creëren.’

Michel Verschueren

In het verleden was toenmalig Anderlecht-manager Michel Verschueren al een grote voorstander van een BENE-Liga en in aanloop van Euro 2000 in beide landen dook het initiatief ook op in de media. Sindsdien was de belangstelling daarvoor wat gaan liggen in België, terwijl het de voorbije jaren echter weer af en toe als denkpiste opdook bij onze Noorderburen.

Super League

Geruchten over de mogelijke vorming van een Super League zijn er al langer. Het klokkenluidersplatform Football Leaks onthulde dat de nieuwe ‘supercompetitie’ in 2021 van start zou gaan met Bayern München, Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, Liverpool, Paris Saint-Germain, Juventus, AC Milan, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Internazionale en AS Roma als deelnemers.

Deze clubs zouden zelfs overwegen uit hun landelijke competitie te stappen. Ze denken met een onderlinge en exclusieve competitie veel meer geld te kunnen verdienen dan bijvoorbeeld in de Champions League.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in