Rome ontruimt migrantenkamp met bulldozers
Het migrantenkamp in Rome wordt ontruimd Foto: AFP

In Rome is een migrantenkamp ontruimd. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini zei dinsdag vastberaden te zijn om een einde te maken aan deze ‘illegale vrije zones’.

Volgens Baobab Experience, de humanitaire organisatie die het kamp beheert, woonden er 200 mensen. Het waren voornamelijk migranten, maar ook daklozen en leden van de Roma-gemeenschap verbleven daar. Het kamp lag achter het treinstation Tiburtina, in het noordoosten van de stad.

De politie ontruimde dinsdagochtend vroeg het kamp met behulp van bulldozers. Bussen brachten de migranten naar immigratiediensten.

Baobab Experience noemt de hele operatie ‘een eindeloze schande voor deze stad’. ‘Sociale problemen worden in Rome als volgt opgelost: met politie en graafmachines’, schreef de organisatie op Twitter.

’Nu zullen honderden mensen op straat eindigen’, zei coördinator Andrea Costa aan het Italiaanse persagentschap ANSA. Volgens Costa is het de 22ste keer in drie jaar tijd dat een migrantenkamp werd ontruimd.