Deze naam gaf Pippa Middleton aan haar zoontje
Pippa en James. Foto: ap
Pippa Middleton beviel een maand geleden van haar eerste kindje, maar de naam is nu pas bekend geraakt: Arthur Michael William Matthews. Een keuze met veel symbolische verwijzingen.

Pippa Middleton, de zus van de hertogin van Cambridge, en James Matthews verwelkomden midden oktober hun eerste kindje. In een statement lieten de kersverse ouders toen weten dat mama en baby het goed stelden, maar nieuws over welke naam het jongetje had gekregen, bleef achterwege.

Nu blijkt dat het ondertussen bijna een maand oud kindje voluit de naam Arthur Michael William draagt. Die zou volgens Daily Mail en US Weekly een eerbetoon zijn aan enkele belangrijke personen in hun leven. Zo is de tweede naam Michael ook die van de vader van Pippa en tevens van de broer van James. Die laatste overleed op 22-jarige leeftijd toen hij de Mount Everest beklom.

De eerste naam van hun kindje, Arthur, is er eentje met koninklijke allures. Zo is het een van de tweede namen van prins William, van de kleine prins Louis én van prins Charles. En William, misschien komt die wel gewoon van prins William. Zouden Pippa en James dol zijn op hun schoonbroer?