‘Discrete bemiddeling tussen Delphine Boël en Albert II in 2013 mislukt’
Foto: ISOPIX

Enkele weken voor ze de juridische weg opging, weigerde Delphine Boël een minnelijke oplossing met Albert II. Dat berichten Le Soir en Sudpresse dinsdag.

In 2013 waren er gesprekken tussen de toenmalige advocaat van Delphine Boël, gespecialiseerd in familierecht en erfrecht, en het koningshuis. De bedoeling was om de band tussen Delphine en Albert II te bekrachtigen, zonder noodzakelijkerwijze over te gaan tot een officiële erkenning.

De koning was akkoord dat de besprekingen zouden worden voortgezet, schrijven de kranten. Maar Boël maakte zelf een einde aan de bemiddelingspoging.

Verzegelde brief

De idee was dat er een handgeschreven brief van Albert zou komen, waarin hij erkende dat Delphine zijn dochter was. De brief mocht pas worden geopend na zijn dood. Het document zou als erkenning van identiteit hebben gediend, evenwel zonder juridische gevolgen voor de burgerlijke staat.

Boël geeft toe dat ze deze oplossing geweigerd heeft, omdat ze ‘te vaag was en geen garantie voor de toekomst gaf’, aldus haar advocaat Marc Uyttendaele.