ATP FINALS. Zverev wint in twee tiebreaks van Cilic, Isner geen partij voor Djokovic
Foto: EPA-EFE

De 21-jarige Duitser Alexander Zverev (ATP-5) is maandag in de 02 Arena van Londen met een zege tegen de Kroaat Marin Cilic (ATP-7) aan de ATP Finals begonnen. In twee uur en 6 minuten trok hij in twee tiebreaks aan het langste eind: 7-6 (7/5) en 7-6 (7/1).

Zverev maake vorig jaar zijn debuut in de seizoensfinale. Ook toen opende hij met winst tegen Cilic. Het bleef bij die ene zege, waarna hij in de groepsfase uitgeschakeld werd.


Novak Djokovic verslaat John Isner in twee korte sets

'S Werelds nummer een Novak Djokovic is maandag in de 02 Arena in Londen met een makkelijke zege tegen John Isner (ATP-10) aan de ATP Finals begonnen. De 31-jarige Serviër maakte in 1 uur en 13 minuten met 6-4 en 6-3 korte metten met het Amerikaanse opslagkanon.

"Ik heb heel solide gespeeld", reageerde Djokovic. "Soms is het breken van de service van John een onmogelijke opgave, maar dit keer lukte het me drie keer. Ik was op het juiste moment altijd op de juiste plaats. Zelf serveerde ik ook goed. Ik heb weinig kansen weggegeven."

Djokovic gaat voor een zesde zege in de seizoensfinale. Hij won het toernooi een eerste keer in 2008 en van 2012 tot 2015 vier keer op rij. In 2016 was hij runner-up. Isner debuteert op het toernooi met de beste acht spelers van het seizoen. De Amerikaan kon zich daar niet bij scharen, maar werd als tweede reserve opgevist na het forfait van de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-2). .