Colruyt mag elektriciteit leveren
Themabeeld Foto: Photo News

Dats 24, de brandstofdochter van de Colruyt-groep, heeft van de Vlaamse energieregulator Vreg een vergunning verkregen voor het leveren van elektriciteit via het distributienet. Dat wil zeggen dat Dats 24 aan gezinnen en bedrijven mag leveren.

Dat blijkt uit een publicatie in het Staatsblad en het bericht wordt bevestigd door het bedrijf. Wat de plannen van Dats 24 zijn is niet duidelijk.

Dats 24 heeft bij de Vreg een leveranciersvergunning aangevraagd en bekomen, bevestigt zowel de Vreg als een woordvoerster van de groep Colruyt.

Ook in Brussel en Wallonië is een leveranciersvergunning aangevraagd. Die aanvragen zijn nog in behandeling.

Over concrete plannen laat Dats 24 weinig los. ‘Met deze leveranciersvergunning wil Dats 24 een actieve rol opnemen in de energietransitie, haar netwerk verder uitbouwen en bijhorende producten en diensten ontwikkelen’, klinkt het op de zetel in Halle. De groep verwijst ook naar het netwerk van laadinfrastructuur voor elektrische wagens dat Dats 24 uitbaat.

Met duurzame-energieproducent Eoly is de Colruyt groep al actief in de energiesector. Eoly levert ook groene energie aan ondernemingen van de Colruyt-groep en aan externe bedrijven.