Laatste kledingstukken Y-dress? verkocht voor het goede doel
Foto: Y-dress?

Tijdens de MAD fashion sales, de gezamenlijke stockverkoop van Brusselse ontwerpers, worden ook de laatste kledingstukken verkocht van Aleksandra Paszkowska. De ontwerpster van het Belgische modelabel Y-dress? verloor enkele maanden geleden de strijd tegen kanker.

Aleksandra Paszkowska lanceerde in 1996 haar kledinglabel Y-dress? (why dress?). De eerste winkel opende in 2003 in de Brusselse Dansaertstraat, en verhuisde later naar de Vlaamsesteenweg. De ontwerpster stond bekend om haar eigenzinnige kledingstukken, die je op verschillende manieren kunt dragen.

Paszkowska verloor op 14 februari een jarenlange strijd tegen kanker. Ze was 49 jaar. Een week voor haar dood trad ze nog in het huwelijk. Dat deed ze in een van haar bekendste eigen ontwerpen, de zogenaamde emergency wedding dress, een witte jurk met een tasje met daarin een tule onderrok, voor wie snel wil trouwen. 

Haar echtgenoot, een neef van de stichter van Oxfam België, heeft nu besloten om de laatste vijfhonderd kledingstukken van Y-dress? aan het goede doel te schenken. Ze worden vrijdag en zaterdag te koop aangeboden tijdens de stockverkoop in het MAD op de Nieuwe Graanmarkt in Brussel.  De opbrengst gaat naar Oxfam.