Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag drie speeldagen schorsing en 3.000 euro boete gevorderd tegen AA Gent-middenvelder Birger Verstraete, die zondag rood pakte op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League. Zijn ploegmaat en verdediger Igor Plastun riskeert een match schorsing en 1.000 euro boete.

AA Gent moest zondag op het veld van RSC Anderlecht (2-0) al na ruim een halfuur met een man minder voort. Verstraete duwde het leer te ver voor zich uit, waardoor Dauda ermee aan de haal kon. De middenvelder probeerde zijn fout te herstellen, maar kwam te laat en plantte zijn voet op de enkel van zijn tegenstander. Ref Lambrechts gaf eerst geel, maar dat werd rood na tussenkomst van de videoref.

De Buffalo’s moesten de match met negen uitspelen. In het slot ging Plastun aan het shirt van de doorgebroken Dimata hangen. Deze keer aarzelde Lambrechts niet om de rode kaart te trekken.

Indien AA Gent de strafmaat voor Verstraete aanvaardt, kan coach Jess Thorup niet op zijn middenvelder rekenen in de competitiematchen tegen Antwerp (25 november) en Lokeren (30 november) en de bekermatch tegen Beerschot Wilrijk (4 december). Voor Plastun staat enkel de thuiswedstrijd tegen de Great Old op de wip. Indien de Buffalo’s de strafvorderingen weigeren, verschijnen de spelers met hun advocaat dinsdag voor de Geschillencommissie van de KBVB.