Sandra Bekkari trekt de stekker uit 'Nooit meer diëten'
Foto: Open Keuken met Sandra Bekkari
Sandra Bekkari stopt met haar succesreeks 'Nooit meer diëten' en kiest volgend jaar voor een nieuwe invalshoek.

Waarschijnlijk is wereldwijd geen boekenmarkt al tien jaar zo gedomineerd door kookboeken als de Vlaamse. De absolute piek was de publicatie van Dagelijkse kost 3 van Jeroen Meus, in 2012, met een oplage van 200.000 exemplaren.

Tussen 2013 en 2016 nam Pascale Naessens de fakkel over, waarna ze op haar beurt in 2017 werd voorbijgestoken door Sandra Bekkari, toen die haar eigen kookprogramma kreeg op VTM. Volgens een insider gaat een nieuwe Bekkari nog meer dan 100.000 keer over de toonbank, terwijl de andere twee daar duidelijk niet meer in  ­slagen.

De uitgevers zelf geven in Vlaanderen traditioneel géén cijfers en geen commentaar. Kristof Lamberigts van Borgerhoff-Lamberigts, de uitgever van Sandra Bekkari, wil alleen kwijt dat ze het heel goed doet, maar dat de reeks Nooit meer diëten wordt na vijf delen stopgezet.

'Volgend jaar wordt het iets anders rond Sandra Bekkari. Daar kan ik nog niets over kwijt. We hebben ook al nieuw talent op het oog, maar ook daar kan ik nog niets over zeggen', aldus de uitgever.