Fietser kritiek na vluchtmisdrijf: chauffeur opgepakt
Foto: Bert De Deken
Aan de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout is zondagochtend een fietser aangereden. Alles wijst erop dat de betrokken automobilist vluchtmisdrijf pleegde. De dader is intussen opgepakt.

De auto kwam uit de richting van Retie en ging ter hoogte van de serviceflats Smeedeshof van de baan af. De bestuurder kruiste de berm en reed dan op het fietspad een dertigjarige man op een mountainbike aan. De klap moet heel hevig zijn geweest. Een eind verderop stapte de bestuurder uit om zijn wagen te inspecteren, maar daarna reed hij weer weg.

De automobilist kon ongeveer vijf uur na de feiten echter worden opgepakt. Het gaat om een 37-jarige man uit Turnhout. De politie kon hem opsporen dankzij de ANPR-camera’s. Hij wordt momenteel ondervraagd. Het is nog niet duidelijk of hij onder invloed was.

'Ik werd om 6.45u in mijn bed wakker van een klap', zegt een buurtbewoner aan Gazet Van Antwerpen. 'Ik zag aan de overkant van de weg een auto staan, vermoedelijk een donkere VW Golf of Volvo. Er kwam rook uit de motorkap en de bestuurder was ernaar aan het kijken. Hij maakte een verwarde indruk. De man is ingestapt en doorgereden. Pas nadien vernam ik dat hij een fietser had aangereden.'

Een andere automobilist was gestopt en had zich al over het slachtoffer bekommerd. Jespers: 'De ziekenwagen was snel ter plaatse, de fietser had veel pijn. Zelfs op een fietspad dat achter een berm ligt, ben je niet meer veilig. Nochtans gebeuren op dit stuk weg niet zo veel ongevallen. Er staan flitscamera’s en er is trajectcontrole. Ik snap niet dat de bestuurder alleen maar naar zijn eigen auto keek in plaats van na te gaan of hij niemand had aangereden.'

Het slachtoffer zou ernstige verwondingen hebben overgehouden aan de klap en is naar de kliniek gebracht. Het zadel van de fiets lag aan de overkant van de baan.