Het konvooi van premier Charles Michel en de Britse premier Theresa May werd aangereden door een wagen. Twee politieagenten raakten gewond. Het gaat om een ongeval, er is geen sprake van kwaad opzet.

Michel en May waren op de terugweg na een gezamelijke herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog op het kerkhof van Saint-Symphorien, nabij Bergen. Ze waren op weg naar SHAPE in Casteau, het militair hoofdkwartier van de NAVO in Bergen.

Een auto baande zich een weg in het konvooi. Eén begeleidende motorrijder moest daardoor een manoeuvre uitvoeren waarbij hij een collega raakte. Premier Michel, die zelf ook motorrijder is, liet het konvooi onmiddellijk stoppen om na te gaan hoe erg de agenten gewond waren. De premier zelf raakte niet gewond, maar de agenten werden overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de federale wegpolitie raakten de agenten slechts lichtgewond en zullen ze het ziekenhuis snel mogen verlaten. 

De woordvoerder van premier Michel laat aan De Standaard weten dat de premier geen enkele verwonding opliep. 'Het gaat om een spijtig ongeval', aldus Barend Leyts. 

Herdenkingsplechtigheid

May en Michel brachten op het kerkhof van Saint-Symphorien samen hulde aan de Britse soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gesneuveld. Ze legden tijdens de ceremonie, die buiten het oog van het publiek gehouden werd, kransen van witte rozen en klaprozen neer op de graven van John Parr en en George Ellison.
 
Parr was op 21 augustus 1914 de eerste Britse soldaat die tijdens de Eerste Wereldoorloog (WOI) sneuvelde, terwijl Ellison de laatst gedode Britse soldaat was op 11 november 1918. De klaproos staat symbool voor de soldaten van het Gemenebest die tijdens WOI sneuvelden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig