Voorzitter van KV Mechelen zet in nasleep van Operatie Propere Handen zelf stap opzij: “Belang van de club primeert”
Foto: BELGA

Johan Timmermans legt in de nasleep van Operatie Propere Handen zijn mandaat als voorzitter van de raad van bestuur van KV Mechelen vrijwillig neer. Dat maakte hij zelf bekend op de website van de club.

“Ik stel vast dat louter het feit dat ik voorzitter ben en een gesprek had met de politie, voor onrust en een gebrek aan sereniteit zorgt”, zegt Timmermans, die voorzitter was sinds de redding in 2003. “Ik wil dan ook een stap opzij zetten, want voor mij primeert altijd het belang van KV Mechelen, haar spelers en haar fans.”

Timmermans werd half oktober uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij werd echter niet in verdenking gesteld. Olivier Somers en Thierry Steemans, respectievelijk hoofdaandeelhouder en financieel directeur van KV Mechelen, werden wel aangehouden en in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en omkoping. Ook sportief directeur Stefaan Vanroy werd in verdenking gesteld, maar vrijgelaten onder voorwaarden.

“Voor mij primeert altijd het belang van KV Mechelen, haar spelers en haar fans”, aldus nog Timmermans. “Ik stel vast dat louter het feit dat ik voorzitter ben en een gesprek had met de politie, voor onrust en een gebrek aan sereniteit zorgt. Ik heb dit mandaat altijd met veel fierheid en engagement uitgeoefend en ben ervan overtuigd dat mijn opvolger met dezelfde energie en toewijding de raad van bestuur zal voorzitten. De toekomst van KV moet onze absolute prioriteit zijn en blijven. Ik zal dan ook de club die ik al meer dan 50 jaar een zeer warm hart toedraag, blijven steunen”, aldus Timmermans.

Verzoek werd aanvaard

De club heeft het verzoek van Johan Timmermans ontvangen en aanvaard. “Johan verdient het grootste respect voor zijn keuze om in niet evidente tijden het clubbelang te laten primeren”, zo klinkt het bij de raad van bestuur die in de loop van volgende week opnieuw samenkomt. “KV Mechelen wenst Johan te bedanken voor zijn inzet als voorzitter de afgelopen 15 jaar. De club benadrukt verder dat haar sportieve ambitie ongewijzigd blijft en wil morgen met een mooie overwinning de eerste periodetitel binnenhalen.”

KV Mechelen zakte vorig seizoen uit 1 A maar staat momenteel op kop in de 1B en is zo goed als zeker van de eerste periodetitel plus het daarbij horende finaleticket voor promotie. Vrijdagavond staan alle schijnwerpers gericht op het duel tussen KV Mechelen en Union, nummers één en twee in de tussenstand. Leider KVM heeft drie punten meer dan Union en heeft de eerste periodetitel voor het grijpen. De Brusselaars moeten met vijf doelpunten verschil winnen om daar een stokje voor te steken.

LEES OOK. Hoe KV Mechelen zichzelf in nesten fixte: “De coach ligt dwars. Hij wil met de beste ploeg spelen”