Werknemers ongewild stoned door spacecake van jarige collega
Foto: bfs

De hulpdiensten zijn donderdagmiddag opgeroepen naar een motorgarage in Sint-Niklaas voor zes stonede werknemers. Die hadden nietsvermoedend van een spacecake gegeten die door één van hen was meegenomen voor zijn verjaardag.

Met twee ziekenwagens en de MUG werd er kort voor 16 uur uitgerukt naar de motorgarage Ludwig Motors op de Gentse Baan. Enkele werknemers hadden de hulpdiensten opgebeld omdat ze zich onwel voelden. Zes mannen die in de garage tewerkgesteld waren hadden gegeten van een cake die door één van hen was meegebracht om te trakteren voor zijn verjaardag.

Wat de arbeiders niet wisten, met uitzondering van de man die de cake gebakken had, was dat het niet om gewoon gebak ging. De cake bleek door de jarige thuis gemaakt te zijn met cannabisboter. Het gevolg was dat de werknemers die van het dessert gegeten hadden stoned werden en braakneigingen en hoofdpijn kregen. De man die de cake gebakken en aan zijn collega’s voorgeschoteld had, zou toegegeven hebben dat hij drugs in de cake had verwerkt. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen nam hij de benen.

Uiteindelijk werd er niemand meegenomen naar het ziekenhuis. De werknemers bleven in de garage tot wanneer de drugs was uitgewerkt. De arbeiders overwegen om klacht neer te leggen bij de politie tegen hun collega die hen de spacecake liet eten.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig