Man begraaft moeder in tuin om haar pensioen te blijven trekken

Een bewoner van Montbliart, in de provincie Henegouwen, heeft zijn moeder na haar overlijden in 2010 discreet in zijn tuin begraven om haar pensioenuitkering te blijven ontvangen, zo heeft de krantengroep Sudpresse donderdag gemeld.

De man is ondertussen gestorven, maar zijn echtgenote is opgepakt. Het arbeidsauditoraat, dat bevoegd is voor sociale fraude, houdt zich met de zaak bezig.

Na het overlijden van Jean-Pierre D. deed de notaris die het huis van de man moest verkopen, onderzoek naar de familie. De moeder van D. was volgens het overlijdensattest in 2010 een natuurlijke dood gestorven, maar bij de gemeentelijke administratie was niets te vinden over waar ze begraven was. Ook was in de periode van het overlijden geen enkele begrafenisondernemer in de streek gecontacteerd.

De lokale politie opende een onderzoek en ondervroeg de weduwe van Jean-Pierre D. Ze bekende al vlug dat haar man het lichaam in de tuin had begraven, zonder het overlijden aan de Pensioendienst te melden. D. en zijn echtgenote bleven het pensioengeld ontvangen gedurende acht jaar.

De echtgenote werd door een onderzoeksrechter ondervraagd. Die liet alvast beslag leggen op haar goederen met het oog op het vergoeden van de Pensioendienst. Een eerste onderzoek van de stoffelijke resten van de moeder wees niet op een verdacht overlijden.