Contactloos betalen met accessoire binnenkort ook in België
Je kunt ook met sommige smartphones contactloos betalen. Foto: BELGAONTHESPOT

Contactloos betalen zonder bankkaart maar wel met een met een ring, horloge, armband of ander accessoire wordt binnenkort ook in België mogelijk. KBC lanceert een pilootproject.

Contactloos betalen met je bankkaart begint ingeburgerd te raken. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van Near Field Communication-technologie (NFC) die in je bankkaart is ingebouwd. Je kan zonder pincode tot 25 euro betalen door je kaart langs de betaaltherminal te swipen. Dezelfde technologie wordt ook al gebruikt voor Mobib-kaarten en sommige toegangskaarten.

Ook op je smartphone kun je met de bancontact-app contactloos betalen, al moet je voor bedragen boven 25 euro je pincode ingeven. Wearables gaan nog een stapje verder: de chip wordt niet verpakt in plastic, maar ingebouwd in een ring, horloge of ander accessoire. Zelfs prins Harry is al gespot met een zwarte ring met fitnesstracker aan zijn rechterhand.

Contactloos betalen met accessoire binnenkort ook in België
De zwarte ring aan de rechterhand van prins Harry is een fitnesstracker. Foto: Photo News

KBC start op 1 december een pilootproject om in Belgie met wearables contactloos te betalen. Wie mee wil doen, kan zich tot 18 november kandidaat stellen. Er worden 1.000 deelnemers gekozen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in