Siska Schoeters verlaat Studio Brussel
Foto: © VRT Studio Brussel

Radiopresentatrice Siska Schoeters ruilt in januari Studio Brussel voor ‘de grootste familie van Vlaanderen’, Radio 2. Schoeters wordt een van de drie ‘madammen’.

Anja Daems en Cathérine Vandoorne krijgen in het radioprogramma De madammen dus het gezelschap van Siska Schoeters vanaf 2 januari. Schoeters zelf is naar eigen zeggen ‘blij met de overstap’. ‘Ik heb vijftien jaar voor Studio Brussel gewerkt en heb er alles mogen doen wat ik wilde. Ik voel dat ik er klaar voor ben’, zegt ze aan de VRT. ‘Uiteraard kijk ik ook uit naar de vele nieuwe luisteraars.’

Schoeters zet in 2003 haar eerste stappen bij Studio Brussel als presentatrice van De afrekening. In het najaar van 2007 wordt ze sidekick van Tomas De Soete in zijn avondprogramma. Eind dat jaar was ze een van de drie presentatoren in 'Het glazen huis' van Music for life. In 2012 presenteert ze in primetime het avondprogramma Zet 'm op Siska. Van 2012 tot 2016 nam ze het ochtendblok bij Studio Brussel voor haar rekening. Sinds 2014 combineert ze radio met televisiewerk voor Eén en Canvas. Momenteel is ze sidekick in De ideale wereld.

Van Maresenille

Schoeters neemt de fakkel over van Britt Van Marsenille. Van Marsenille blijft wel actief binnen Radio 2. Ze maakt deze zomer een nieuw wekelijks programma. Ze verkent zo ‘nieuwe horizonten’ voor de zender, meldt de VRT.

‘Ik zou één jaar een madam zijn. Het zijn er vier geworden, een fantastische ervaring’, reageert Van Marsenille. ‘Dat Radio 2 mij nu het vertrouwen geeft om een eigen programma uit te werken, is helemaal geweldig.’ Ze zal ook Sven Pichal vervangen als ‘inspecteur’ als hij met vakantie is.

Van Marsenille zal volgend jaar ook te zien zijn op televisie. Ze werkt samen met Thomas Vanderveken en Jan Van Looveren aan het programma Factcheckers voor Eén.

De madammen startte in 2007 met Ilse Van Hoecke naast Anja Daems en Cathérine Vandoorne. Toen Van Hoecke vertrok in 2013 werd ze vervangen door Leki die op haar beurt werd vervangen door Van Marsenille in 2014.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig