De laatste genietbare film van Terrence Malick

Wie vanavond voor de televisie kruipt, kan genieten van twee oorlogsthema’s. Er is keuze tussen een docu over het einde van de Eerste Wereldoorlog en de film The thin red line.

1 WWI: THE FINAL HOURS

BBC 2 22.00-23.00 uur

Een Engelsman, een Duitser en een Fransman zitten in een bos. Dit is niet het begin van een slechte grap, maar het einde van de Eerste Wereldoorlog. Deze docu reconstrueert de onderhandelingen tussen Matthias Erzberger, Rosslyn Wemyss en Ferdinand Foch. Over deze episode zei Gary Lineker ooit: ‘Oorlog is geen spel en op het eind verliezen de Duitsers.’

2 THE THIN RED LINE

Caz 20.40-23.35 uur

Oorlog is geen spel, zeker niet als je de pin uit je handgranaat trekt terwijl die nog aan je gordel hangt. Dat mag Woody Harrelson ervaren in deze laatste genietbare film van Terrence Malick, voor de pedanterie het won van het genie.

3 #BOOS: TERUG NAAR JE EIGE LAND

NPO 3 22.25-23.30 uur

De onnavolgbare Tim Hofman volgt vijf van de ongeveer vierhonderd kinderen zonder verblijfsvergunning die in Nederland in aanmerking komen voor het kinderpardon. Gemaakt voor het Youtube-kanaal #Boos, maar te goed om niet op tv uit te zenden.