Bib Gourmand

Hier eet u het best voor minder dan 37 euro

november 2018mrra, edm,tbo

Michelin heeft 42 nieuwe Bib Gourmand-restaurants opgenomen in hun lijst, waarvan twintig in ons land. Bij Bib Gourmand Benelux 2019 krijgen enkel de etablissementen met een driegangenmenu onder de 37 euro een vermelding.

De lijst van Belgische restaurants in de Bib Gourmand Benelux telt 157 etablissementen, waarvan twintig nieuwe. 'Die zetten de diversiteit van het culinaire landschap in de verf', klinkt het bij Michelin, wiens inspecteurs ook de Bib Gourmand samenstellen, de budgetvriendelijk versie van de bekendere Michelin-gids.

Hieronder vindt u alle Belgische restaurants uit Bib Gourmand 2019. Nieuwe adressen kregen een andere marker mee.
(lees verder onder de kaart)

In de Kempen kan men bijvoorbeeld nu ook in Herenthout gaan genieten van typische tapas bij La Taperia. In het West-Vlaamse Diksmuide krijgt Père et Mère een onderscheiding en in het Limburgse Maasmechelen staat Magnific als nieuweling op de lijst.

Ook in het Brusselse zijn zes nieuwe adresjes bekendgemaakt. Voor een creatieve aanpak van groenten zijn Pré De Chez Nous (Brussel) en Tero (Sint-Gillis) warme aanraders.

Wallonië telt met tien nieuwe adressen opnieuw de meeste nieuwkomers.

Minder restaurants dan vorig jaar

Bib Gourmand heeft dit jaar extra ingezet op de culinaire wereldkeuken. 'Die trend is vandaag alomtegenwoordig', aldus Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelingidsen in de Benelux. 'Van de bruisende hoofdstad tot het gezellige gehucht, overal vind je invloeden uit alle hoeken van de wereld. Het is interessant om te ontdekken op welke manier de chefs daarmee aan de slag gaan.'

Vorig jaar stonden er echter 168 Belgische restaurants in de gids, waardoor er ook dertig namen zijn weggevallen in vergelijking met de vorige editie. En dat verlies laat zich vooral in Vlaanderen merken, waar zestien restaurants zijn geschrapt, tegenover twaalf Waalse en twee Brusselse.

De Bib Gourmand Benelux 2019 (met in totaal 300 adresjes) is vanaf 22 november te koop voor een prijs van 17,95 euro.