Wat je favoriete champagne zegt over jouw persoonlijkheid
Foto: Shutterstock.com
Je hoort weleens dat vrouwen houden van zachte of roséchampagne, dat modeliefhebbers het liefst een brut drinken en dat kenners zweren bij de grote cuvées. Dat mogen dan clichés zijn, maar de grote champagnes hebben wel degelijk een uitgesproken temperament. Dit zeggen ze over jouw persoonlijkheid.
Dossier aangeboden door Piper-Heidsieck.

Het stijlvolle koppel
Ze hebben stijl, ze zijn volledig complementair en ze zijn onafscheidelijk. Als ze shoppen - wat ze steevast samen doen - gaan ze voor kwalitatieve en duurdere materialen als zijde, leder of kasjmier. Ze houden van romantische picknicks in de zon, met bubbels en zoete vruchten. Een dag doorbrengen onder de elegant vergulde kroonluchters het paleis van Versailles is hun allergrootste droom.

Hun favoriete champagne: de Cuvée Sublime van Piper-Heidsieck, een klassieke en speelse champagne met aroma’s van vanille, rum, exotisch fruit en gegrilde ananas. Bij voorkeur te degusteren met Lièvre à la royale, een gerecht met haas uit de 19de-eeuwse Franse haute cuisine.

De Instagram-influencer
Ze houdt van roze, een kleur die ze zelfs gebruikt in haar gerechten, en van Scandinavische mode. Als ze gaat feesten (zo vaak mogelijk), de wereld rondreist (uitsluitend naar fotogenieke bestemmingen) of etentjes organiseert, krijgen haar volgers daar een uitgebreid verslag van op Instagram.

Haar favoriete champagne: de Rosé Sauvage van Piper-Heidsieck, een elegante champagne met aroma’s van rood fruit (braambessen, cassis en aardbeien), een vleugje mandarijn en een toets saffraan. Haar food-pairing tip: krokante zalm met jonge worteltjes en een frisse salade

De stille verleider
Zelfverzekerd, sociaal en altijd open voor nieuwe ontmoetingen. Deze romanticus toont zich steeds van zijn beste kant. Men noemt hem sociaal en dynamisch, iemand die opvalt zonder zich op te dringen. Wil hij een vrouw verleiden, dan haalt hij alles uit de kast. Met resultaat, want niemand kan weerstaan aan zijn natuurlijke elegantie.

Zijn favoriete champagne: de Cuvée Brut van Piper-Heidsieck, een levendige en evenwichtige champagne met toetsen van amandel en hazelnoot, die hij als een perfecte gentleman drinkt bij zijn sushi. Een lichte champagne met een groot percentage pinot noir die verleidt vanaf de eerste slok.