Zo organiseer je een champagnediner
Foto: Shutterstock.com
Een tikkeltje chique, maar vooral feestelijk en lekker! Voor een champagnediner hoef je niet per se op restaurant, je kunt het ook gewoon thuis organiseren. Hoe, dat lees je hier.
Dossier aangeboden door Piper-Heidsieck.

Diner en rose
Voor we onze tips delen, moeten we misschien eerst enkele vooroordelen de wereld uit helpen. Het idee dat je champagne enkel kunt drinken als aperitief of bij het dessert bijvoorbeeld, of dat je roséchampagne het best bij zoetigheden en taartjes serveert. Twee keer fout. De Rosé Sauvage van Piper-Heidsieck is namelijk een champagne brut die heel goed past bij zowat elke gang. Ideaal bij voorgerechten  - zeker als die ook nog eens met champagne bereid zijn - heerlijk bij een eenvoudige maaltijd met tomaat, bij rundsvlees met herfstgroentjes of bij een fijne kaasschotel. Serveer je hem toch het liefst bij het dessert? Ga dan voor zoete lekkernijen met rood fruit, zoals aardbeien- en frambozentaart, of desserts met opgelegde krieken of kersen.

Absolutely fabulous
Een champagnediner met een exclusieve touch? De Cuvée Sublime van Piper-Heidsieck zal zeker in de smaak vallen bij je gasten. Dek je feesttafel met een mooi tafelkleed, gesteven servetten, feestelijk glanzende champagneglazen en een grote champagne-emmer. Daarin leg je de Cuvée Sublime, met zijn unieke aroma van vanille, rum, exotisch fruit en gegrilde ananas. Steek wat kaarsen aan, zorg voor een passend muziekje en je kunt eraan beginnen. Scampibrochettes met ananas als voorafje, ceviche met vruchtenchutney als hoofdgerecht en vanille- of roomijs met gezouten boter als dessert.

Een gouden avond
De Cuvée Brut is de bekendste champagne van Piper-Heidsieck en hij past bij veel gerechten. Drink hem dus gerust bij elke gang van je diner. Ondanks zijn uitgesproken karakter is deze evenwichtige champagne ideaal om je feestmaaltijd een extra dimensie te geven. Trek je glitterjurkje of fluwelen smoking aan, leg een plaat van Barry White op en maak je klaar voor een gouden avond. Met kaviaar, verse oesters, kreeft en langoustines, een smakelijk stukje tarbot met champagne en sabayon als dessert. Smakelijk!