Belkacem vecht intrekking Belgische nationaliteit aan
Foto: BDW

Fouad Belkacem, de voorman van Sharia4Belgium, trekt naar Cassatie om de intrekking van de Belgische nationaliteit aan te vechten. Dat meldt VTM Nieuws en bevestigt zijn advocate.

Vorige maand verloor Fouad Belkacem, de voorman van Sharia4Belgium, zijn Belgische nationaliteit. Het hof van beroep in Antwerpen oordeelde dat hij ernstig tekort was geschoten in zijn verplichtingen als Belgische burger en dat hij bovendien een permanente bedreiging vormt voor de openbare veiligheid.

Belkacem moet in theorie nog tot 2027 in de cel blijven nadat hij op het grote Sharia4Belgium proces in 2016 tot 12 jaar cel werd veroordeeld. Daarna dreigt de uitwijzing. Zijn advocate Liliane Verjauw kondigde al aan dat ze zich daartegen met alle middelen zal verzetten.

Belkacem vecht zijn uitwijzing aan zoals Malika El Aroud. De zogenaamde ‘zwarte weduwe van de jihad’, heeft politiek asiel aangevraagd in ons land. Ze dreigt uitgeleverd te worden aan Marokko en zegt in haar asielaanvraag dat ze in dat land vreest voor ‘foltering, onmenselijke en vernederende behandeling’.

El Aroud raakte haar Belgische nationaliteit kwijt in november 2017, nadat ze een celstraf had uitgezeten van acht jaar voor feiten van terrorisme. Ze werd in 2010 veroordeeld omdat ze jonge moslims zou hebben geronseld voor de strijd in Afghanistan. Op het moment van haar veroordeling was El Aroud al jaren in het openbaar een voorvechtster van de gewelddadige jihad.

Francken

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) liet eerder weten dat hij ‘er alles aan zal doen om hem weg te krijgen naar Marokko, naar zijn thuisland’.