Vanavond <I>‘fake news</I>’ op de televisie
Foto: AFP

De Amerikanen trekken dinsdag naar de stembus voor de tussentijdse parlementsverkiezingen. De Britse openbare omroep komt daarom met een reportage over Donald Trump. Zijn reactie laat zich nu al raden.

1 CONVICTION: MURDER AT THE STATION

Canvas, 23.25-0.25 uur

Tweedelige Britse true crime-docu waarin een team van experts onderzoekt of een man niet onschuldig in de cel zit voor de moord op zijn minnares. Drijvende kracht achter de docu is Louise Shorter, een BBC-journaliste die in 2010 Inside Justice oprichtte, een vzw die mogelijke juridische malversaties onderzoekt. Geweldige tv!

2 PANORAMA: TRUMP – WHAT’S NEXT?

BBC 1, 21.30-22.00 uur

Reportage aan de vooravond van de tussentijdse verkiezingen in de VS, over de gevolgen voor president Trump mocht blijken dat hij een rol heeft gespeeld in de Russische ‘hulp’ bij zijn verkiezing in 2016. Wat zou in dat geval erger zijn: hem afzetten, of hem niet afzetten?

3 DE SLIMSTE MENS TER WERELD

Vier 21.30-22.45 uur

Net toen u had besloten niet meer te kijken, gebeurde er iets historisch in De slimste mens ter wereld: VTM-journaliste Julie Colpaert is de allereerste kandidate die het twaalf deelnames uitzingt. Of worden het er dertien?