Gault&Millau

Dit zijn de beste restaurants in uw buurt volgens Gault&Millau

november 2017Marie Garré, Tina Boeykens, Lies Lecomte

Het Hof van Cleve en Bon-Bon behouden beiden hun topscore in de zestiende editie van de Gault&Millau restaurantgids. Kobe Desramaults en Nick Bril zetten ook een goede score neer, maar niet beter dan de Waalse chef Sang-hoon Degeimbre.

Degeimbre krijgt als eerste Waalse chef het maximum van vijf koksmutsen, en krikt de score van zijn restaurant L’air du temps daarmee op tot 19/20. Comme chez Soi en Sea Grill krijgen allebei een score van 18,5. The Jane van Nick Bril en Chambre Séparée van Kobe Desramaults halen 18/20.

Wie wil weten waar het in de toekomst lekker tafelen is houdt restaurant Colette in Westerlo maar beter in het oog. Thijs Vervloet haalde voor Vlaanderen de prijs van Jonge Chef van het Jaar binnen. Maxime Zimmer roert in de potten bij Un Max de Goût in Comblain-au-Pont en won de titel voor Wallonië, en Maxime Maziers maakte zijn collega’s bij Bruneau in Brussel trots. Hij is Jonge Chef van het Jaar voor het Brussels Gewest.

De titel voor beste chef gaat dit jaar naar David Martin van Restaurant La Paix in Anderlecht. ‘We kiezen voor een persoonlijkheid die visie, expertise, creativiteit en durf toont. David laat zich inspireren door zowel de Franse, Belgische als Japanse keuken. Daarmee heeft deze intelligente en ondernemende chef, met respect voor het verleden, aan restaurant La Paix een nieuwe identiteit gegeven’, aldus de organisatie.