Johan Van den Driessche stopt volgende zomer met politiek
Foto: BELGA

Johan Van den Driessche, N-VA-fractieleider in het Brussels Parlement, is in mei 2019 geen kandidaat voor de parlementsverkiezingen. Hij zal terug de draad opnemen als onafhankelijk bestuurder van vennootschappen, zo meldt hij maandagmiddag in een mededeling.

‘Mijn stap naar de politiek was een boeiende periode die ik met veel intensiteit en plezier heb ingevuld. Zowel op inhoudelijk vlak als inzake ervaring was het enorm verrijkend. Mijn terugkeer naar de bedrijfswereld komt er hoofdzakelijk omdat de belasting op mijn gezinsleven te groot was geworden’, motiveert Van den Driessche zijn beslissing.

De 65-jarige N-VA’er kijkt naar eigen zeggen terug ‘op een intense en interessante periode waar ik mee de krijtlijnen heb uitgetekend voor Brussel in een confederaal model en de partij in Brussel mee op de kaart heb gezet. ‘Lang voor het Samusocial schandaal stond ik bovendien vrij alleen met de roep naar meer transparantie en goed bestuur - zoals in het Eurostadion - en ben ik fier dat ik mee de eerste stappen in die evolutie dienaangaande heb kunnen bewerkstelligen’, klinkt het.

Hij engageert zich om ervoor te zorgen dat de overdracht en continuïteit zo vlot mogelijk wordt gerealiseerd. ‘Mijn partij is op de hoogte van mijn beslissing en ik wens haar heel veel succes met het veranderingsproject dat ze in dit land wil uitrollen, ook in Brussel.’

Van den Driessche werd in 2014 als lijsttrekker voor de N-VA verkozen in het Brussels Parlement. De fractie groeide van één naar drie verkozenen en werd daarmee de vierde Nederlandstalige fractie in het parlement.

Ook zijn twee fractiegenoten, Liesbet Dhaene en Cieltje Van Achter, kwamen als nieuwkomer in het parlement. De fractie vroeg onder meer aandacht voor het dossier rond de tunnels, Samusocial en het naleven van de taalwetten in het hoofdstedelijk gewest.