Gwyneth Paltrow openhartig over menopauze
Foto: Photo News

Nu Gwyneth Paltrow zelf de eerste symptomen ervaart, wil de 46-jarige actrice de menopauze afhelpen van zijn ‘slechte imago’.

Paltrow vertelt in een video die ze deelde op haar lifestylewebsite Goop dat ze zich in het eerste stadium van de menopauze bevindt, en haar eierstokken steeds minder oestrogeen gaan aanmaken.

‘Je merkt heel wat veranderingen op, ik voel hoe mijn hormonen door elkaar worden geschud, met opvliegers en stemmingswisselingen tot gevolg. Je bent plots kwaad zonder reden’, vertelt de Oscarwinnares.

Nu ze het zelf meemaakt, is het Paltrow bovendien opgevallen dat er zelden positief wordt gesproken over de menopauze.

‘Ik denk dat menopauze een slecht imago heeft gekregen en wel wat rebranding kan gebruiken. We hebben in onze maatschappij geen groot aantal ambitieuze vrouwen die het opnemen voor de menopauze’, aldus de actrice, die vorige maand in het huwelijksbootje stapte met producer Brad Falchuk.

Ook andere Goop-medewerkers delen in korte video’s hun ervaringen met de menopauze.

Dat Paltrow plots openhartig praat over de menopauze, is niet zonder reden. In haar video onthult ze meteen ook de lancering van een nieuwe lijn vitaminesupplementen onder de naam ‘Madame Ovary’ (een knipoog naar het boek Madame Bovary van Gustave Flaubert), die moeten helpen bij de ongemakken van de menopauze, en uiteraard te koop zijn via de website van Goop.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Here’s to rebranding life after 40. Link in bio for our newest #goopwellness addition.

A post shared by goop (@goop) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When Tina met Madame ?? A perfect match. Learn more about #goopwellness in our bio link.

A post shared by goop (@goop) on