Olivier Swolfs, CFO bij Waasland-Beveren, ontkent link met matchfixing
Foto: rr

‘Mijn cliënt is zeer formeel en stelt op geen enkel moment en op geen enkele wijze te zijn tussengekomen om een wedstrijd te beïnvloeden of te vervalsen.’ Dat zegt Tom Rombouts, de advocaat van Oliuvier Swolfs, financieel directeur bij Waasland-Beveren.

Olivier Swolfs, financieel directeur bij Waasland-Beveren, reageert via zijn advocaat Tom Rombouts, op een publicatie in De Standaard. De krant reconstrueerde in een uitgebreid stuk de week voor het duel tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren.

Bij die partij, vorig seizoen op de laatste speeldag van de reguliere fase van de Jupiler Pro League, zou van matchfixing sprake geweest zijn. De naam van Swolfs duikt meermaals op in de tekst in een belastende rol.

‘Mijn cliënt is zeer formeel en stelt op geen enkel moment en op geen enkele wijze te zijn tussengekomen om een wedstrijd te beïnvloeden of te vervalsen’, laat de advocaat van Swolfs weten. ‘Hij heeft nooit met spelers of trainer gepraat om een match te beïnvloeden en hij heeft ook niet aan iemand gevraagd om dit te doen.’

‘Het is betreurenswaardig om vast te stellen dat oncontroleerbare informatie uit het onderzoek naar buiten wordt gebracht en dat mijn cliënt niet in detail in de media kan en mag reageren om het onderzoek niet te schaden’, zegt advocaat Tom Rombouts. ‘Mijn cliënt heeft vertrouwen in het gerecht en uit het verdere onderzoek zal blijken dat er mogelijk een perceptie is ontstaan maar dat er door mijn cliënt concreet niets werd gedaan. Hij ontkent dan ook formeel de ten laste gelegde feiten.’

Swolfs werd medio oktober samen met zijn voorzitter Dirk Huyck in het kader van het fraudeonderzoek in het Belgisch voetbal in verdenking gesteld van criminele organisatie en private corruptie, maar vrijgelaten onder voorwaarden. Zij mogen zolang het onderzoek loopt, en dat voor maximaal drie maanden, geen contact hebben met de club. Ook met de pers mogen ze niet praten.