Zoon van in helikoptercrash overleden eigenaar van Leicester en OHL: “Ik wil mijn vaders levenswerk voortzetten”
Aiyawatt Srivaddhanaprabha bij de wake voor zijn overleden vader. Foto: Photo News

De zoon van Vichai Srivaddhanaprabha, die zaterdag om het leven kwam bij een helikoptercrash, heeft beloofd om het levenswerk van zijn vader voort te zetten. Dat deed Aiyawatt Srivaddhanaprabha woensdag in een persbericht op de website van Leicester City.

“Ik ben ontzettend trots om zo’n fantastische vader gehad te hebben”, aldus Aiyawatt Srivaddhanaprabha, die als vicevoorzitter van OHL ook een rol speelt in het Belgisch voetbal. “De reacties van de supporters en Leicester City deden me inzien hoe belangrijk mijn vader was voor mensen over de hele wereld. Het raakt me dat zoveel mensen hem een plaats in hun hart hebben gegeven.”

Aiyawatt Srivaddhanaprabha is al CEO van de Thaise investeringsgroep King Power, die Leicester City en OHL in de portefeuille heeft. “Mijn vader heeft me een belangrijke missie gegeven. Er is een grote nalatenschap die ik moet doorgeven. Ik ben van plan mijn vaders levenswerk voort te zetten. Ik zal er alles aan doen om zijn dromen te volbrengen.”

Srivaddhanaprabha (60) kwam om het leven toen de helikopter, die hem zaterdag zoals gebruikelijk bij het King Power-stadion oppikte na de competitiewedstrijd tegen West Ham United, neerstortte. Geen van de vijf inzittenden overleefde de crash.

De Thai werd in 2010 eigenaar van de bescheiden Engelse club, die in 2016 de hele voetbalwereld verraste door kampioen van de Premier League te worden. “Niets zou hem trotser maken dan te zien hoe de Leicester City-familie elkaar steunt in zo’n moeilijke periode”, sloot Aiyawatt Srivaddhanaprabha af.