Kanye West heeft genoeg van politiek: ‘Ik ben gebruikt’
Kanye West en president Trump Foto: AFP

De Amerikaanse rapper Kanye West was de afgelopen weken aanwezig in het Amerikaanse politieke landschap als aanhanger van president Trump. Hij laat via Twitter weten dat hij zich distantieert van politiek.

‘Mijn ogen zijn wijd open en ik heb gerealiseerd dat ik werd gebruikt om boodschappen te verspreiden waar ik eigenlijk niet in geloof’, aldus de rapper op Twitter. ‘Ik distantieer mezelf van politiek en ga me focussen op het creatieve!’

Begin oktober was West te gast in het Oval Office, het kantoor van de president in het Witte Huis. Hij lunchte er met president Trump en besprak onder meer de hervorming van het gevangeniswezen. Voor de lunch hield West een monoloog van tien minuten voor de pers, terwijl Trump toekeek.

De rapper kreeg kritiek omdat hij de rode pet met Trumps slogan ‘Make Amerika Great Again’ droeg tijdens een optreden op Saturday Night Live en opnieuw zijn steun betuigde aan Donald Trump.

Nu spreekt West zich tegen het beleid van Trump uit. ‘’Ik steun mensen die hun land dienen, en geloof dat mensen die hun macht misbruiken daar verantwoording voor moeten afleggen’, klonk het eerder via Twitter. ‘Ik geloof in liefde en mededogen voor asielzoekers en ouders die hun kinderen proberen te beschermen tegen geweld en oorlog.'