Rapper Kanye West was dinsdagavond een opgemerkte toeschouwer in sporthal Lakerveld in Houthalen-Helchteren. De Amerikaan kwam kijken naar een match van Hubo Limburg United Academy tegen het Junior Basketball Association USA-team.

Vanuit heel België, en zelfs van buiten de landsgrenzen, waren mensen afgezakt om de jonge profspelers van de Amerikaanse Junior Basketball Association (JBA) aan het werk te zien tegen de Hubo Limburg United Academy. In de wandelgangen werd gefluisterd dat rapper Kayne West in België was en de opworp zou komen geven. Geen West echter bij de opworp. Alle hoofden draaiden tegen het einde van het derde quarter dezelfde kant uit toen West toch binnen kwam.

West zette zich naast de JBA-stichter LaVar Ball. Hij geeft met zijn team jonge spelers die geen zin meer hebben in studeren de kans om profbasketballer te worden. De JBA-competitie bestaat uit acht ploegen en de 10 beste spelers toeren momenteel door Europa. De vier oudste spelers zijn 20 jaar. LaMelo Ball – zoon van – is met zijn 17 jaar de jongste. De rapper toonde zich eerder op Twitter al fan van LaMelo, die hij 'het gezicht van de JBA' noemde.

Het was dinsdagavond trouwens spektakel troef in de volledig gevulde Lakerveld sporthal (1.200 toeschouwers). Beide ploegen speelden run and gun-basketbal van het  zuiverste soort. Met 138-163 trok het JBA USA-team uiteindelijk aan het langste eind, een uitslag die alles zegt. 

 

— Brandon Williams (@TalkinWithFresh) 30 oktober 2018