McLaren:
Stoffel Vandoorne met 'versleten' banden op zijn McLaren Foto: McLaren F1 team
Stoffel Vandoorne slaagde erin om tijdens de GP van Mexico met zijn McLaren een één stop-strategie tot een goed einde te brengen en dat vond zijn team een indrukwekkende prestatie.

Stoffel Vandoorne slaagde er afgelopen weekend voor het eerst sinds de GP van Azerbeidzjan in om zijn McLaren naar een plaats binnen de punten te sturen. Onze landgenoot deed dat bovendien door een stint van maar liefst zevenenvijftig ronden op de superzachte banden tot een goed einde te brengen.

Zijn race-engineer, Tom Stallard, liet de wereld via Twitter weten hoe indrukwekkend die prestatie van Vandoorne wel was. Stallard vond het ronduit indrukwekkend hoe Stoffel foutloos zijn rondjes bleef afmalen ondanks de hoge bandenslijtage. "De binnenkant van de linkervoorband ziet er glad uit maar dat is omdat het rubber helemaal weggesleten is. Zo indrukwekkend om zonder fouten te blijven rijden met deze banden."

Vandoorne zelf vond zijn prestatie vanuit de cockpit helemaal niet zo indrukwekkend. "Ik denk dat er een paar races geleden ook goede prestaties waren maar nu is het opvallend omdat het ook beloond wordt met punten."

"Ik ben heel blij met de prestaties na de eerste ronde", aldus de Belg nog. "We waren laatste en we moesten aan een inhaalrace beginnen, ik ben superblij over de manier hoe alles verlopen is. We hebben een paar goede inhaalacties gedaan op de baan en we hebben de banden kunnen sparen op de cruciale momenten. We hebben aangevallen wanneer het moest."

Volgens Vandoorne is het ook makkelijker om van zijn laatste races in de F1 te genieten als er ook goede resultaten zijn. "Dit is een geweldig resultaat voor mij, maar ook voor het team. Het is belangrijker voor het kampioenschap bij de constructeurs, nu ga ik nog genieten van mijn laatste races."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: