Gerecht identificeert inbreker die man doodde en daarna zelf overleed bij brandstichting
Foto: bfm

Het gerecht kent de identiteit van de man die vrijdag in het Antwerpse Deurne een bejaarde man in zijn huis doodde en daarna zelf om het leven kwam bij een brandstichting. Het zou gaan om de 36-jarige buurman van het slachtoffer.

Het gerecht is erin geslaagd de man te identificeren die vrijdag in de Jan de Cordesstraat in Deurne tijdens een inbraak de 78-jarige bewoner doodsloeg. De dader probeerde zijn daad daarna te verdoezelen door het lichaam van zijn slachtoffer mee naar boven te nemen en daar te laten uitschijnen dat de bewoner zich verhangen had.

Toen de inbreker vervolgens het huis in brand wilde steken om zijn sporen uit te wissen, overleed hij zelf. Bij de brandstichting was een grote steekvlam ontstaan die hem in het gezicht raakte. In de zakken van de inbreker werden spullen van de bewoner gevonden, onder meer zijn portefeuille.

Het onderzoek heeft nu duidelijk gemaakt wie de moordende inbreker was. ‘Het gaat om een 36-jarige man’, zegt parketwoordvoerster Sylvie Van Baden. Volgens Het Laatste Nieuws zou het om de buurman van het slachtoffer gaan. Hij kwam in het verleden al in aanraking met het gerecht, toen voor drugsfeiten.

De speurders hebben ondertussen ook voldoende aanwijzingen om aan te nemen dat niemand anders bij de feiten betrokken was.