Maandagochtend heeft Sea Life Blankenberge twee jonge zeehondjes vrijgelaten aan zee. De dierentuin ving de pups op nadat die daar afgelopen zomer verzwakt waren aangespoeld.

Ieder jaar spoelen er aan onze Belgische kust tientallen zieke zeehondjes aan. De jonge pups zijn vaak gewond, uitgeput, ziek of sterk vermagerd. Gescheiden van hun moeder hebben ze weinig kans op overleven.

Als er een zeehondje aanspoelt, vangt het reddingsteam van Sea Life Blankenberge dat op in het eigen zeehondenopvangcentrum. Doorgaans verblijven de jonge zeehondjes een drietal maanden in het opvangcentrum tot ze opnieuw aangesterkt zijn om losgelaten te worden in de vrije natuur. Tot maandagochtend telde Sea Life drie jonge pups, maar twee van hen waren sterk genoeg om terug het ruime sop te kiezen.

In de zomer spoelen er geregeld gewone zeehonden aan, in de winter meer grijze zeehonden. Sea Life bekostigt de verzorging zelf, maar is constant op zoek naar fondsen. Zo kunnen aangespoelde zeehondjes ook geadopteerd worden.