De tien landen die worden getipt door Lonely Planet
Sri Lanka Foto: Getty Images/iStockphoto

Lonely Planet heeft ook dit jaar tien landen naar voren geschoven die volgens de reisgids volgend jaar een bezoek verdienen. Helemaal bovenaan de lijst staat Sri Lanka, dichter bij huis kunt u naar Duitsland.

Voor het veertiende jaar op rij vroeg Lonely Planet aan zijn honderden medewerkers wereldwijd naar de steden, landen en regio’s die ze aanraden om in 2019 te bezoeken. Wie alle tien de landen wil bezoeken, kan maar best terugvallen op een stevig aantal vakantiedagen, want op een bestemming na, dient u telkens het vliegtuig te nemen.

Helemaal bovenaan de lijst staat Sri Lanka, het eiland ten zuiden van India. ‘Na een decennium van burgeroorlog en conflict is er een heropleving merkbaar. Zowel families, adrenalinejunkies, wellnessfanaten als ecotoeristen en foodies vinden er hun gading en dat aangepast aan ieders budget’, aldus Lonely Planet.

Op plaats twee staat Duitsland. De reisgids roemt het land van Angela Merkel voor zijn tradities, maar tegelijk ook voor zijn blik op de toekomst. ‘Beklim een berg, klim naar een middeleeuws kasteel, fiets door de wijngaarden of sla een biertje achterover in een van de vele cafés’, luidt het advies van de experts.

Staat ook mee op het podium: Zimbabwe. Een van de veiligste landen van Afrika, dat beschikt over heel wat troeven, aldus Lonely Planet. ‘De lokale bevolking is bijzonder vriendelijk, er zijn de nationale parken waar je de big five (olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard, red.) kunt spotten, archeologische ruïnes die op de Werelderfgoedlijst prijken en natuurlijk de indrukwekkende Victoria-watervallen.’

De volledige top tien:

1. Sri Lanka
2. Duitsland
3. Zimbabwe
4. Panama
5. Kirgizië
6. Jordanië
7. Indonesië
8. Wit-Rusland
9. Sao Tomé en Principe
10. Belize