Fabrikant bolderkar kondigt faillissement aan
Foto: rr

De fabrikant van de Stint, een elektrische bolderkar, vraagt het faillissement aan. Dat zegt eigenaar Edwin Renzen in een interview met RTL Nieuws en De Volkskrant.

Volgens Renzen kan Stint Urban Mobility niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldoen nadat de elektrische bolderkar na een dodelijk ongeval niet meer op de weg is toegelaten. ‘Ik heb naar de cijfers gekeken: er komt al weken niets meer binnen’, zegt hij. ‘En er gaat alleen maar geld uit, alleen maar meer. Extra kosten, geen inkomsten. We hebben nog net de salarissen er een keer uit kunnen persen. Maar dit is niet vol te houden.’

Vorige maand kwamen vier kinderen om het leven toen een Stint in Oss door een trein werd aangereden. Een ander kind en een begeleidster raakten zwaargewond. Daarna werd het voertuig voorlopig niet meer op de weg toegelaten, in afwachting van de resultaten van het onderzoek.

De faillissementsaanvraag is volgens Renzen een rechtstreeks gevolg van die beslissing van de regering. Kopers zijn afgehaakt en inkomsten uit leasecontracten liggen stil. Volgens Renzen is de Stint wel degelijk veilig. Maar de kans dat het nog goed komt, schat hij klein in. ‘Daarvoor is er inmiddels te veel twijfel gezaaid over de betrouwbaarheid en de veiligheid van de Stint.’

De rechtbank beslist dinsdag over de faillissementsaanvraag.

Het wagentje werd speciaal ontwikkeld voor vervoer van kinderen tussen scholen en locaties van buitenschoolse opvang. Het moest een veilig alternatief bieden voor vervoer met taxi’s of busjes die overlast veroorzaakten. Er zijn inmiddels ruim 3.000 wagentjes verkocht.