Frank Deboosere: ‘Dinsdag wordt een potentieel gevaarlijke dag’
Foto: EDM

Felle rukwinden, overvloedig veel neerslag en smeltende sneeuw of sneeuw. De weersvoorspelling voor komende dinsdag ziet er niet al te best uit. Volgens weerman Frank Deboosere wordt het een potentieel gevaarlijke dag.

Dinsdag krijgen we veel bewolking met regen. Op sommige plaatsen kan er overvloedig veel neerslag vallen. In de Ardennen wordt er smeltende sneeuw of sneeuw verwacht.

‘Komende dinsdag is een dag om goed in het oog te houden’, zegt weerman Frank Deboosere. ‘Er kan veel regen vallen met in de Ardennen smeltende sneeuw en sneeuw.’

‘Potentieel gevaarlijk’

Maar het is vooral de wind die voor problemen kan zorgen. Eerst wordt de wind zwak en veranderlijk in de noordwestelijke helft van het land, terwijl hij toeneemt tot vrij krachtig in de Ardennen met daar in de voormiddag reeds zware rukwinden.

’s Avonds wordt de wind dan overal vrij krachtig tot krachtig, met overal kans op zware windstoten. ‘Er zal zeer veel wind zijn’, zegt Deboosere. ‘En mogelijk komen daar overal felle rukwinden bij kijken.’

Het exacte traject van de depressiekern die ons land gaat doorkruisen, is moment nog onzeker. In dat opzicht kan de verwachting voor dinsdag dus nog drastisch veranderen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in