Wisselvallige week in het vooruitzicht
Foto: Pol De Wilde - Corelio

Het is zondagnamiddag droog met wolken maar vooral over het noordwesten en het westen ook opklaringen. De maxima schommelen rond 7 graden, maar het kan kouder aanvoelen door de schrale noordoostenwind. De herfstvakantie kondigt zich bewolkt en regenachtig aan.

In de nacht van zondag op maandag blijft het in vele streken droog, maar over het oosten en het zuidoosten komt stilaan lichte (winterse) neerslag. De minima gaan van 0 tot 3 graden, zo meldt het KMI.

Maandag wordt het overwegend zwaarbewolkt. In de loop van de namiddag beïnvloedt een zwakke storing het oosten en het zuidoosten van ons land met soms lichte regen of op de hoogten smeltende sneeuw. Elders vergroot op het einde van de namiddag ook de kans op wat regen, maar meestal blijft het nog droog. De maxima klimmen niet hoger dan 3 graden in de Ardennen, 5 à 6 graden in het centrum en 7 graden aan de kust. Er waait een matige noordoostenwind.

Maandagavond en in het begin van maandagnacht is het, afgezien van wat lokale lichte neerslag, nog overwegend droog. In de loop van de nacht echter verwachten we flink wat regen of in de Ardennen smeltende sneeuw vanaf het zuiden. Op het einde van de nacht gaat het sneeuwen over het zuiden van de Ardennen. De minima liggen tussen 0 graden in het zuiden van de Ardennen, 4 graden in het centrum en 6 graden aan zee. De meestal matige wind krimpt van het noordnoordoosten naar het noordwesten.

Dinsdag beïnvloedt een depressiekern met actieve storingen ons weer. We verwachten dan veel wolken met lange tijd regen en wellicht in vele streken ook belangrijke hoeveelheden neerslag. In de Ardennen valt er ‘s ochtends waarschijnlijk sneeuw en later smeltende sneeuw. De maxima schommelen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 12 graden aan de kust.

Woensdag is het nog zwaarbewolkt met geleidelijk wat regen vanaf de Franse grens. De maxima liggen tussen 7 en 10 graden in de Ardennen en elders tussen 10 en 12 graden. Donderdag verwachten we nog vrij veel bewolking met mogelijk wat lichte regen of een paar buien. Het is zacht met maxima van 8 tot 14 graden. Vrijdag blijft het mogelijk droog met zon en wolken. De maxima klimmen naar waarden tussen 10 en 15 graden. Volgend weekend is het onder impuls van een zuidelijke stroming aanhoudend zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 12 tot 17 graden. Zaterdag is er eerst nog kans op zon, maar later overdag en zondag neemt de bewolking toe met een stijgende kans op regen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in